Składniki:
- wywar warzywny
- 3 główki czosnku
- 1 małe mleczko kokosowe
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki majeranek suszony
- sól ziołowa, pieprz
- grzanki
Przygotowanie:
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st. Ząbki czosnku pozostawiamy w łupinach polewamy oliwą, doprawiamy pieprzem i solą ziołową i zapiekamy przez ok. 30 minut. Po ostudzeniu obieramy i rozdrabniamy widelcem (czosnek jest bardzo miękki) i dodajemy do wywaru warzywnego wraz 4 świeżymi ząbkami.
Do zupy dodajemy łyżkę suszonego majeranku, mleczko kokosowe, doprawiamy solą ziołową i pieprzem i gotujemy przez 15 min.
Podajemy z chrupiącymi grzankami posypanymi majerankiem.
Do zupy dodajemy łyżkę suszonego majeranku, mleczko kokosowe, doprawiamy solą ziołową i pieprzem i gotujemy przez 15 min.
Podajemy z chrupiącymi grzankami posypanymi majerankiem.
Intrygujący przepis... Nigdy nie próbowałam takiego połączenia składników... Aż mam chęć wypróbować i przekonać się jak może smakować takie zestawienie :)
OdpowiedzUsuń