piątek, 30 stycznia 2015

Waniliowy budyń z kaszy jaglanej

Nie ma to jak domowy budyń... Robi się go bardzo szybko i bardzo szybko znika :). Dla osób, które lubią słodkości proponowałabym dodać więcej daktyli :)

Składniki:
  • 40 g kaszy jaglanej
  • 400 g mleka (ja dałam roślinne)
  • 5 daktyli suszonych
  • 1 laska wanilii
  • mrożone owoce
  • mus owocowy

Przygotowanie:


Kaszę jaglaną wraz daktylami miksujemy w blenderze. Do rondelka z grubym dnem wlewamy mleko, kaszę, daktyle, ziarenka wanilii i gotujemy na małym ogniu przez ok. 15 min. Gorący budyń podajemy z ulubionym musem owocowym i owocami.








3 komentarze:

  1. Wygląda cudownie :) Kaszę jaglaną uwielbiam w każdej postaci, a z daktylami, owocami i wanilią musiała smakować magicznie...

    OdpowiedzUsuń
  2. Budyń jaglany jest najlepszy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ile zdrowia i jak słodko :)

    OdpowiedzUsuń