Składniki:
- 1/2 średniego brokuła
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 0,5 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju ryżowego
- 2 łyżki mąki gryczanej
- 0,5 pęczka pietruszki
- 0,5 łyżeczki cząbru
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Brokuła gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka, pozostawiamy do ostudzenia.Następnie blendujemy z ugotowaną kaszą jaglaną. Przekładamy do miski i dodajemy pokrojoną w bardzo malutką kostkę cebulę, wyciśnięty czosnek, posiekaną pietruszkę zieloną, cząber, pieprz, sól, olej ryżowy, mąkę i dokładnie mieszamy.
Formujemy kotlety układamy na blaszce i zapiekamy przez 20 min. w 200 st., następnie przewracamy na drugą stronę i zapiekamy kolejne 15 min.
Bardzo ciekawe kotlety i łądny mają kolor.
OdpowiedzUsuńKotleciki według tego przepisu Pyszne:) Szybko się je robi :)
OdpowiedzUsuńFajne te kotlety, muszę wypróbować. Ja robiłem buraczane :)
OdpowiedzUsuńZ burakiem też robiłam - pycha http://lychasmakow.blogspot.com/2015/01/burger-z-kotletem-z-buraka.html
OdpowiedzUsuń