piątek, 23 stycznia 2015

Kotlety z brokuła i kaszy jaglanej

Składniki:
  • 1/2 średniego brokuła
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 0,5 cebuli 
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju ryżowego
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • 0,5 pęczka pietruszki
  • 0,5 łyżeczki cząbru
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka, pozostawiamy do ostudzenia.Następnie blendujemy z ugotowaną kaszą jaglaną. Przekładamy do miski i dodajemy pokrojoną w bardzo malutką kostkę cebulę, wyciśnięty czosnek, posiekaną pietruszkę zieloną, cząber, pieprz, sól, olej ryżowy, mąkę i dokładnie mieszamy. 
Formujemy kotlety układamy na blaszce i zapiekamy przez 20 min. w 200 st., następnie przewracamy na drugą stronę i zapiekamy kolejne 15 min. 






4 komentarze:

  1. Bardzo ciekawe kotlety i łądny mają kolor.

    OdpowiedzUsuń
  2. Kotleciki według tego przepisu Pyszne:) Szybko się je robi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajne te kotlety, muszę wypróbować. Ja robiłem buraczane :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Z burakiem też robiłam - pycha http://lychasmakow.blogspot.com/2015/01/burger-z-kotletem-z-buraka.html

    OdpowiedzUsuń