Potrzebne składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 2 jajka
- 5 pieczarek
- 1/2 czerwonej papryki
- 0,5 cebuli
- 1 łyżka oleju kokosowego
- pieprz, sól
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 0,5 pęczka natki pietruszki
- 5 pomidorków koktajlowych
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni aż się zeszkli, następnie dodajemy pieczarki, czerwoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Całość przyprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy aż warzywa zmiękną co jakiś czas mieszając. Warzywa przekładamy do miseczki.
Oddzielamy białka od żółtka, białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, ugotowaną kaszę jaglaną, sól, pieprz i mieszamy. Smażymy omleta bez tłuszczu na jednej i drugiej stronie.
Do omletu dodajemy warzywa i gotowe.
Oddzielamy białka od żółtka, białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, ugotowaną kaszę jaglaną, sól, pieprz i mieszamy. Smażymy omleta bez tłuszczu na jednej i drugiej stronie.
Do omletu dodajemy warzywa i gotowe.
Hmmmm, jakiś czas temu zakochałam się w omletach, więc pewnie moje weekendowe śniadanie będzie jak powyżej
OdpowiedzUsuń