sobota, 24 stycznia 2015

Jaglanka z pastą z czarnych oliwek

Składniki:
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 słoiczek czarnych oliwek
  •  1 ząbek czosnku
  • 3 łyżeczki oliwy
  • 1/3 awokado
  • 1 gałązka selera naciowego
  • 1 pomidor
  • 3 łyżki słonecznika
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną prażymy na patelni, po czym zalewamy wrzątkiem dodajemy 0,5 łyżeczki soli i gotujemy, aż kasza będzie miękka.
Pasta z oliwek: oliwki blendujemy na masę z czosnkiem, oliwą, czosnkiem, pieprzem i solą. 
Do lekko przestudzonej kaszy dodajemy pastę z oliwek czarnych, pokrojony seler, awokado, pomidor i posypujemy słonecznikiem. 




1 komentarz: