niedziela, 4 stycznia 2015

Jaglanka z pesto z suszonych pomidorów

 Kolejna jaglanka, tym razem z suszonych pomidorów. Takie śniadanie również bardzo posmakowało mojemu mięsożernemu mężowi :) 

Potrzebne składniki:
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 0,5 szklanki pesto z suszonych pomidorów (przepis znajdziesz tutaj)
  •  5 pomidorków koktajlowych
  • 5 orzechów włoskich do posypania 
  •  0,5 łyżeczki soli
  • garść rukoli
Przygotowanie:

Kaszę jaglaną prażymy na patelni, po czym zalewamy wrzątkiem dodajemy 0,5 łyżeczki soli i gotujemy, aż kasza będzie miękka.
Do lekko przestudzonej kaszy dodajemy pesto z suszonych pomidorów i mieszamy. Jaglankę ozdabiamy pomidorkami, rukolą i orzechami włoskimi. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz