środa, 6 stycznia 2016

Zapiekane awokado z tofu i serem kozim



Potrzebne składniki: 

  • 1 awokado 
  • 1/3 opakowania tofu 
25 g sera koziego
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • oliwa 
  • garść orzechów włoskich
  • pietruszka zielona
  • sól ziołowa, pieprz





               Przygotowanie:

Na oliwie podsmażamy pokrojone w kostkę tofu. Awokado przekrawamy  na pół, wyciągamy pestkę i wyciągamy łyżeczką 1/2 masy. Masę awokadową, pomidorki koktajlowe i ser kozi kroimy w kosteczkę. W miejsce po pestce nakładamy tofu, awokado, pomidorki, ser kozi i orzechy. Całość oprószamy solą ziołową i pieprzem. Przygotowane awokado zapiekamy w rozgrzanym piekarniku przez 10 min. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki. 




31 komentarzy:

  1. Świetne danie! Wygląda smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda smakowicie i składniki są fantastycznie dobrane. Na dodatek piękne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nam awokado nie smakuje niestety, ale nie wykluczam że jeszcze potajemnie przemycę go w jakimś daniu czy deserze ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja kiedyś, kiedyś też plułam i z czasem pokochałam :)

      Usuń
  4. Ojej, to danie musi smakować przepysznie, jestem ogromną fanką awokado, aczkolwiek nigdy nie próbowałam go z kozim serem, ciekawe połączenie :)

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Jak smacznie. Ciekawe połączenie... tofu i kozi ser :)

    OdpowiedzUsuń
  6. w takiej postaci awokado jeszcze nie jadłam! :O
    Zaskakujące, ale i intrygujące ;) Nabrałam na takie danie ochoty ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie lubię tofu i sera koziego ale tu wygląda apetycznie, bardzo chętnie spróbuję ;-)

    OdpowiedzUsuń
  8. Awokado jeszcze nie nadziewałam :) Pyszny pomysł, bardzo mi się podoba. Takie połączenie smaków musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Cudownie zielono ;) Strasznie nabrałyśmy ochoty na awokado ale z serem kozim nigdy go nie jadłyśmy ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Udanego wieczorku, moja droga :)

    http://crafty-zone.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, Tobie również miłego wieczoru życzę :)

      Usuń
  11. Już wiem co zrobić z tofu następnym razem.

    OdpowiedzUsuń
  12. Ciekawa jestem jak to smakuje ;) Mam mieszane uczucia względem awokado, może w takiej wersji jest wyjątkowo dobre.

    OdpowiedzUsuń
  13. wow girl this looks amazing sorry i havent been coming! been holidaying and mvoing!! super crazy!! back now ~
    www.fashionistaera.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  14. Wow genialny pomysł, uwielbiam awokado i ser kozi więc koniecznie muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Ale pyszności nam tutaj serwujesz... Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  16. Raz spróbowałem awokado, coś okropnego :-(.

    OdpowiedzUsuń
  17. Danie wygląda super i zawiera wszystko co lubię, chętnie zrobię 😊

    OdpowiedzUsuń
  18. Niestety smaki nie moje, głównie ze względu na kozi ser.

    OdpowiedzUsuń
  19. Świetne połączenie smaków. Bardzo fajne danie!

    OdpowiedzUsuń