Składniki:
- 4 zapieczone buraki
- 1 mała dynia hokkaido
- 2 łyżki majeranku
- 3 łyżki oregano
- 2 łyżki tymianku
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 3 łyżki oleju ryżowego
- 3 łyżki mąki gryczanej
- 3 łyżki sosu sojowego
- 0,5 pęczka koperku
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Dynię myjemy
i kroimy w plastry, a buraki w ćwiartki. Warzywa posypujemy ziołami: majeranek, tymianek, oregano,
pieprzem, solą i ostrą papryczką i zapiekamy w piekarniku przez 20 min. w
250
st., wraz z 3 ząbkami czosnku. Zapieczone i ostudzoną warzywa obieramy ze
skórki i blendujemy.
Następnie
dodajemy pozostałe składniki: olej ryżowy paprykę,
pieprz, sól,zapieczony czosnek, mąkę, sos sojowy,koperek. Przygotowany pasztet przekładamy do naczynia w którym
będziemy go zapiekać.
Pieczemy w 200 st przez ok 40 min.
W życiu bym na to nie wpadła ... ciekawe jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńdynia bardzo fajnie połączyła się burakiem :) Pasztet posiada delikatny i lekko słodki smak który nadała mu dynia.
Usuńgenialny! zarówno kolor, jak i pewnie smak!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie, ciekawa jestem jak smakuje:)
OdpowiedzUsuńGreat post dear!
OdpowiedzUsuńhttp://helderschicplace.blogspot.com/2015/10/monte-palace.html
kolor ma cudowny! <3
OdpowiedzUsuńale jeszcze nie miałam okazji jeść takiego połączenia smaków :D
Ciekawe połączenie... :)
OdpowiedzUsuńŻaden kupny pasztet tego nie przebije no i ma super kolor :D
OdpowiedzUsuńO dokładnie nie kupimy, a
Usuńmyślałam że dynia trochę koloru pomarańczowego sprzeda :)
O kurcze, to połączenie jest genialne, świetna robota ;)
OdpowiedzUsuńhttp://crafty-zone.blogspot.com/
Nie pomyślałabym, że z takich składników można stworzyć pasztet, bez większej ilości dodatku węglowodanowego :) Dla mnie najlepszym zlepiaczem zawsze jest kasza jaglana, ale muszę wypróbować Twoją wersję ;)
OdpowiedzUsuńJuż dyniowy pasztet wypróbowalam bez kaszy i super wyszedł, dlatego przy tym również Spróbowalam :)
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńNigdy takiego nie jadłam, bardzo jestem ciekawa smaku :)
OdpowiedzUsuńNo super połączenie nie wpadłabym na dodanie Buraka... Ciekawi mnie smak...
OdpowiedzUsuńpołączenie powstało przez przypadek :) Wcześniej zapiekałam buraki z dynią i okazało się, że wspaniała z nich para :)
Usuńciekawe..będę musiała wypróbować
OdpowiedzUsuńWow! Ale świetny pomysł! W życiu bym sama na taki nie wpadła :D Ciekawa jestem jak smakuje :))))))))
OdpowiedzUsuńjest przepyszny :)
UsuńMusi byc pyszny taki pasztet
OdpowiedzUsuńzdrowe pyszne, chcę go mieć w lodówce:)
OdpowiedzUsuńBurak i dynia świetne połączenie :D Chętnie bym go spróbowała :D
OdpowiedzUsuńCiekawi mnie ten smak, kolor cudny :)
OdpowiedzUsuńooo, taki pasztet to ja bardzo chętnie bym zjadła!
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis. Zapisuję. Pasztecik wyszedł ci znakomity :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWspaniały przepis. Zapisuję. Pasztecik wyszedł ci znakomity :-)
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis. Zapisuję. Pasztecik wyszedł ci znakomity :-)
OdpowiedzUsuńGdzie buraki tam musi być pysznie.
OdpowiedzUsuńO jej jaki cudak :D nigdy czegoś takiego nie jadłam :) Musi być dobre :)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
UsuńCiekawe połączenie, bardzo, a ten kolor - czad!
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy pomysł na pasztet :)
OdpowiedzUsuń