wtorek, 7 kwietnia 2015

Pasta jajeczna z majonezem z tofu


  

Potrzebne składniki: 
  •  6 jajek od szczęśliwej kurki
  • 1/3 pora
  • 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj)
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • sól ziołowa biały pieprz
Przygotowanie:


Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Por kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka mieszamy z porem, dodajemy majonez pieprzymy solimy, posypujemy szczypiorkiem i wsuwamy:). 






36 komentarzy:

  1. Pasty jajeczne uwielbiam nawet z tofu

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna pasta, chętnie bym teraz taką zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa jestem tego połączenia - wygląda na proste i wyraziste.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo proste smaczne i dzięki majonezu z rofu dietetyczne; )

      Usuń
    2. Bardzo proste smaczne i dzięki majonezu z rofu dietetyczne; )

      Usuń
  4. Jeszcze nigdy nie robiłam pasty jajecznej z tofu. Bardzo fajny pomysł, muszę w końcu zakupić tofu;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Brzmi bardzo znakomicie! A wygląda fajnie! Nigdy nie jadłam z tofu! Muszę w końcu spróbować tofu! inspirujesz!
    Pozdrawiam i zapraszam również do mnie : www.homemade-stories.blogspot.be

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda smakowicie. Znacznie lepiej niż wszystkie sklepowe pasty.

    OdpowiedzUsuń
  7. Takiej pasty nie próbowałam,ale zachęca i to bardzo;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Już mam dość jajek, ale ta pasta prezentuje się dość smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Fajny pomysł ! Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam, muszę to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Bardzo ciekawa ta pasta :-) lubię takie pyszne wynalazki na kanapki :-)

    OdpowiedzUsuń
  11. Super, bardzo oryginalne ;) majonez z tofu wymiata!

    OdpowiedzUsuń
  12. Majonez z tofu przyznam, że nie miałam okazji spróbować... A trzeba chyba będzie ;-) knifeandspoon.pl

    OdpowiedzUsuń
  13. ależ to wszystko zostało sprytnie wymyślone!

    OdpowiedzUsuń
  14. Dla mnie super!
    Chcę spróbować...

    OdpowiedzUsuń
  15. wszelakie kanapkowe pasty uwielbiam. Ale tofu to wciąż dla mnie zagadka, muszę kiedyś wypóbować

    OdpowiedzUsuń
  16. Fajna pasta! Muszę kiedyś zrobić ten majonez z tofu i zobaczyć,, jak się przyjmie,, ;) tradycyjny uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uwielbialam tradycyjny :). Ten jest równie dobry i mniej kaloryczny :)

      Usuń
  17. Nigdy nie miałam okazji jeść tofu, ale pasty jajeczne pod każdą postacią uwielbiam przyrządzać i zjadać :P

    OdpowiedzUsuń
  18. bardzo mi się spodobało u Ciebie:) ciekawe przepisy, co najważniejsze łatwe do wykonania.
    będę częsciej wpadac

    OdpowiedzUsuń
  19. Pasty z tofu jeszcze nie próbowałam, ale spróbuję, bo wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  20. wiesz że tofu nie jadłam nigdy xd

    OdpowiedzUsuń
  21. Uwielbiam wszelkie pasty, zwłaszcza jajeczne. Jajka od szczęśliwych kur to podstawa:) Pycha połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  22. Majonez to moja słabośc :)
    Pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  23. Taka pasta cieszy sie dużym wzięciem w mojej kuchni...

    OdpowiedzUsuń
  24. Super przepisy i super blog :) chętnie dodam do moich ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń