Składniki:
- 0,5 pęczka botwinki
- garść orzechów włoskich
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Botwinkę dokładnie myjemy i odkrawamy bulwy buraka, dodajemy oliwę i rozdrabniamy za pomocą blendera, aż składniki się dobrze posiekają. Następnie dodajemy, czosnek, pieprz, sól i dalej miksujemy. Pesto mieszamy z parmezanem z migdałów. Jeżeli jest potrzeba możemy dodatkowo skropić je oliwą.
Nie wpadałbym na pomysł takiego pesto, muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńNigdy go nie przygotowywałam. Muszę koniecznie spróbować, bo nawet ciężko mi sobie wyobrazić ten smak :)
OdpowiedzUsuńBotwinkę uwielbiam, ale pesto z jej udziałem nigdy nie robiłam. Na pewno orzechy włoskie świetnie wkomponowały się w całość ;)
OdpowiedzUsuńDo takich sucharków musi sprawdzać się genialnie :D
OdpowiedzUsuńCoraz więcej botwinki na blogach, cieszę się, że wraca do łask... ale w takiej wersji widzę pierwszy raz.
OdpowiedzUsuńale jak Ty je swietnie podalaś z sucharkami - mega mnie zaskoczylaś pysznie:)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja na botwinkę:)
OdpowiedzUsuńInteresujące pesto, świetnie wygląda :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł , muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł , muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł , muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńoj wspaniałe coś za ząb!
OdpowiedzUsuńKolejny fajny pomysł na botwinkę :-)
OdpowiedzUsuńWidzę ze sezon botwinkowy trwa... Super pomysł :-)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł! Takie pesto musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńJest:) polecam :)
UsuńInteresujący pomysł na wykorzystanie botwinki :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pesto, lekki i wiosenny :)
OdpowiedzUsuńfajny pomysł ;)
OdpowiedzUsuńSmaczny i oryginalny pomysł :)
OdpowiedzUsuńSmaczny i oryginalny pomysł :)
OdpowiedzUsuńSmaczny i oryginalny pomysł :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, wygląda smakowice
OdpowiedzUsuń