poniedziałek, 29 stycznia 2018

Grillowany tuńczyk



Bardzo lubię tuńczyka i to w każdej formie. W Chorwacji jadłam go grillowanego i tak postanowiłam przygotować w zaciszu domowym. Bardzo ważne jest aby go nie grillować czy smażyć długo, ponieważ spowoduje to wysuszenie ryby i straci ona swój wyjątkowy smak. Połączyłam go z sałatką i smakował cudnie. 




Potrzebne składniki:

  • filet tuńczyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki mleczka kokosowego
  • 1/3 startej gałki muszkatołowej 
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • dowolny makaron
  • 0,5 szklanki startego parmezanu
  • garść kiełek ulubionych
  • pieprz, sól




Przygotowanie:


Dokładnie umyty szpinak wrzucamy na patelnię, dodajemy starte 2 ząbki czosnku, gałkę muszkatołową, pieprz i sól i mieszamy. Po ok. 5 minutach dodajemy sok z cytryny, mleczko kokosowe i dusimy przez ok. 5 min. Makaron gotujemy al dente, mieszamy ze szpinakiem. Całość posypujemy parmezanem i ulubionymi kiełkami




5 komentarzy:

  1. Pycha! Porządny kawał tuńczyka a nie wióry z puszki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Rewelacja! Pyszności! Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Taki grillowany tuńczyk to jest sztosik! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. No nie powstrzymałbym się :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Niezależnie od przyczyny, jakiekolwiek uszkodzenie ECS i układu odpornościowego w prosty sposób powoduje wystąpienie jednej lub drugiej choroby lub niepełnosprawności. Na szczęście kanabinoidy w konopiach mają zbliżoną strukturę i właściwości do tych, które są produkowane naturalnie w naszym ciele. https://konopiafarmacja.pl/produkty-konopne/129-olejek-konopny-z-ekstraktem-cbd-10-10ml.html .

    OdpowiedzUsuń