Potrzebne składniki:
- filet z dorsza
- 8 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki posiekanego drobno koperku
- 3 szparagi
- 1 łyżka oleju kokosowego
- sól ziołowa, pieprz cytrynowy
- kilka plastrów cytryny i limonki
Przygotowanie:
Filety z dorsza dokładnie myjemy i tniemy w paseczki. Następnie nacieramy solą i pieprzem. Rybę nabijamy wraz z pomidorkami i szparagami na patyczki do szaszłyków. Szaszłyki przekładamy do naczynia żaroodpornego dodajemy olej kokosowy, plastry cytryny i pieczemy przez ok. 20 min. Następnie rybę polewamy cienko pokrojonym koperkiem i oliwą.
Dorsz to nie jest nasza ulubiona ryba ale w formie tak apetycznych szaszłyków chętnie byśmy zjadły :D
OdpowiedzUsuńSpokojnie można zrobić z filetów z innej ryby :) tej ulubionej :)
UsuńCiekawa alternatywa dla typowego, mięsnego szaszłyka. :)
OdpowiedzUsuńszkoda że nie jem ryb (mięsa) a co do mojego łańcuszka to kupiłam go w primarku ;)
OdpowiedzUsuńNiestety do Anglii się nie wybieram :) śliczny jest :)
UsuńOlej kokosowy na pewno nadał fajny smak; )
OdpowiedzUsuńRyb nie jem, ale myślę, że w wersji wege fajnie sprawdziło by się tofu ;)
Olej kokosowy na pewno nadał fajny smak; )
OdpowiedzUsuńRyb nie jem, ale myślę, że w wersji wege fajnie sprawdziło by się tofu ;)
Olej kokosowy na pewno nadał fajny smak; )
OdpowiedzUsuńRyb nie jem, ale myślę, że w wersji wege fajnie sprawdziło by się tofu ;)
oczywiście że tak :)
UsuńO, szaszłyków rybnych nigdy jeszcze nie jadłem. Chętnie bym spróbował.
OdpowiedzUsuńa jakieś propozycje dla wegan? :)
OdpowiedzUsuń♀ blog
Hej,
OdpowiedzUsuńna blogu jest bardzo dużo wegańskich potraw :)
Szaszłyki polecam warzywne: http://lychasmakow.blogspot.com/2015/04/wegetarianskie-szaszyki.html
Pozdrawiam Magda
Bardzo pomysłowe szaszłyki z rybką :)
OdpowiedzUsuńJak pysznie i apetycznie to wygląda ;D
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie ;)
OdpowiedzUsuńMÓJ BLOG, zapraszam gorąco! ♡
MÓJ BLOG, zapraszam gorąco! ♡
Rewelacja, nigdy nie grillowałam rybki w takich szaszłykach! ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńMniam. Szaszłyki rybne, tego jeszcze nie było!
OdpowiedzUsuńDorszyk zawsze i wszędzie. Uwielbiam takie rybne szaszłyczki ;-)
OdpowiedzUsuńPyszności! Świetny pomysł na obiad ;)
OdpowiedzUsuń