Potrzebne składniki:
- 1 szklanka pestek słonecznika
- 1/2 szklanki pestek z dyni
- 1/3 szklanki lnu złocistego
- 1/3 szklanki posiekanych nerkowców
- 1/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich
- 1,5 szklanki płatków owsianych
- 1,5 łyżeczki soli himalajskiej
- 3 łyżeczki oleju kokosowego
- 4 łyżeczki błonnika witalnego
- 1,5 szklanki przegotowanej wody
W misce mieszamy wszystkie suche składniki: słonecznik, dynię, len, orzechy, płatki owsiane, błonnik.
Do letniej przegotowanej wody dodajemy olej kokosowy, sól i mieszamy tak aby rozpuścił się olej. Wodę dodajemy do miski i całość dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok. 2 godziny.
Następnie masę rozsmarowujemy na blaszce z pergaminem na ok. 1 cm i kroimy w dowolne prostokąty.
Całość zapiekamy w temp. 180 st przez 30 min następnie przewracamy na drugą stronę i przez kolejne 10 min.
Do letniej przegotowanej wody dodajemy olej kokosowy, sól i mieszamy tak aby rozpuścił się olej. Wodę dodajemy do miski i całość dokładnie mieszamy i pozostawiamy na ok. 2 godziny.
Następnie masę rozsmarowujemy na blaszce z pergaminem na ok. 1 cm i kroimy w dowolne prostokąty.
Całość zapiekamy w temp. 180 st przez 30 min następnie przewracamy na drugą stronę i przez kolejne 10 min.
ohhh! takie chlebki mogłabym jeść codziennie :)
OdpowiedzUsuńA to cos dla mnie!
OdpowiedzUsuń