Potrzebne składniki:
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 średni seler
- 0,5 pora
- 1 gałązka lubczyku mrożonego
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- pieprz w ziarnach ok. 10 ziaren, sól
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- natka pietruszki do posypania
- 0,5 dyni hokkaido
- 0,5 bakłażana
Potrzebne składniki:
Warzywa dokładnie myjemy i obieramy przekładamy do garnka zalewamy wodą ok. 1,5 - 2 litra zimnej wody i gotujemy na średnim ogniu.
Do wywaru dodajemy również przyprawy: pieprz, sól, ziele angielskie, lubczyk, czosnek niedźwiedzi, liście laurowe.
Rosół gotujemy, aż warzywa będą miękkie ok. 1,5 -2 godzin. Rosół możemy na koniec przyprawić dodatkowo pieprzem i solą tak jak lubimy.
Makaron:
Dynię i bakłażan zapiekamy w piekarniku 180 st przez ok 30 min.
Upieczone warzywa wyciągamy z piekarnika i widelcem skrobiąc tworzymy makaron.
Tak przygotowany rosół podajemy z makaronem i posypujemy pietruszką.
Do wywaru dodajemy również przyprawy: pieprz, sól, ziele angielskie, lubczyk, czosnek niedźwiedzi, liście laurowe.
Rosół gotujemy, aż warzywa będą miękkie ok. 1,5 -2 godzin. Rosół możemy na koniec przyprawić dodatkowo pieprzem i solą tak jak lubimy.
Makaron:
Dynię i bakłażan zapiekamy w piekarniku 180 st przez ok 30 min.
Upieczone warzywa wyciągamy z piekarnika i widelcem skrobiąc tworzymy makaron.
Tak przygotowany rosół podajemy z makaronem i posypujemy pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz