Zima w pełni... a ja zamarzyłam za smakami lata... Postanowiłam ugotować zupę typowo letnią - szczawiową. Szczaw znalazłam w zamrażarce, osobiście zbierałam go latem na wiejskiej łące ...
Potrzebne składniki:
- pęczek szczawiu
- bulion warzywny
- 2 ząbki czosnku .
- 1/2 cytryny
- 4 jajka
- puszka mleczka kokosowego
- pęczek koperku
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Szczaw (rozmrożony) skrapiamy sokiem z cytryny i zalewamy bulionem warzywnym, do którego dodajemy czosnek, pieprz, sól i gotujemy na małym ogniu przez ok. 30 min. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i pokrojony koperek, doprawiamy pieprzem i solą i gotujemy przez ok. 7-10 min. Zupę podajemy z ugotowanym na twardo jajkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz