Potrzebne składniki na naleśniki:
- 200 ml wody
- 2 jajka
- 100 g mąki gryczanej
Potrzebne składniki na farsz:
- 1 średnia cebula
- 0,5 papryki czerwonej
- 0,5 papryki żółtej
- 5 pieczarek
- puszka czerwonej fasoli
- 100 g przecieru pomidorowego
(przepis na moim blogu)
- 3 łyżki ajvaru z dyni (przepis na moim blogu)
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- pieprz, sól
- szczypta płatków pomidorowych
- 2 ząbki czosnku
- garść czosnku niedźwiedziego
Przygotowanie:
Farsz: Na oleju kokosowym podsmażamy drobno posiekaną cebulę i posiekany ząbek czosnku. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, 2 łyżki ajvaru z dyni i całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Po 5 minutach dodajemy fasolę czerwoną i czosnek niedźwiedzi.
Naleśniki nadziewamy farszem, zwijamy w ulubiony sposób (ruloniki lub trójkąty)i podajemy z kleksem z ajvaru dyniowego i czosnkiem niedźwiedzim.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz