środa, 17 grudnia 2014

Gryczane wegenalesniki

Potrzebne składniki na naleśniki:
  • 200 ml wody
  • 2 jajka
  • 100 g mąki gryczanej
Potrzebne składniki na farsz:
  • 1 średnia cebula
  • 0,5 papryki czerwonej
  •  0,5 papryki żółtej
  • 5 pieczarek

  • puszka czerwonej fasoli
  •  
  • 100 g przecieru pomidorowego
    (przepis na moim blogu)
  • 3 łyżki ajvaru z dyni (przepis na moim blogu)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  •  pieprz, sól
  • szczypta płatków pomidorowych
  •  2 ząbki czosnku

  •  garść czosnku niedźwiedziego

Przygotowanie:


Wszystkie składniki na ciasto mieszamy, aż uzyskamy konsystencje gładkiego ciasta. Naleśniki smażymy na patelni na odrobince tłuszczu (ja smażyłam na oleju kokosowym).




Farsz: Na oleju kokosowym podsmażamy drobno posiekaną cebulę i posiekany ząbek czosnku. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, 2 łyżki ajvaru z dyni i całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Po 5 minutach dodajemy fasolę czerwoną i czosnek niedźwiedzi.
Naleśniki nadziewamy farszem, zwijamy w ulubiony sposób (ruloniki lub trójkąty)i podajemy z kleksem z ajvaru dyniowego i czosnkiem niedźwiedzim.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz