niedziela, 7 grudnia 2014

Zupa z jarmużu, zielonego groszku z pesto z jarmużu



Potrzebne składniki:
  • wywar warzywny
  • pęczek jarmużu
  • mrożony groszek zielony
  • .
  • pesto z jarmużu (przepis znajdziesz tutaj )
  •  1 cebula 
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki kuminu
  • 1/4 gałki muszkatołowej
  • pieprz,sól
  • czarny sezam do posypania




 Przygotowanie:

Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy pokrojony jarmuż, dodajemy pieprz, sól , startą gałkę muszkatołową i kumin. Wszystko podsmażamy przez ok. 10 min.



Następnie zalewamy wywarem warzywnym i gotujemy przez ok. 15 min, po czym dodajemy groszek zielony i całość blendujemy. Zupę podajemy z z pesto z jarmużu i posypujemy czarnym sezamem. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz