poniedziałek, 29 grudnia 2014

Jaglanka z suszonymi pomidorami

A oto kolejna odsłona mojej jaglanki na słono

Potrzebne składniki:
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 8 suszonych pomidorów
  •  2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
  • 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki  uprażonego słonecznika 
  •  0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki  czarnuszki  

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną prażymy na patelni, po czym zalewamy wrzątkiem dodajemy 0,5 łyżeczki soli i gotujemy, aż kasza będzie miękka.
Do lekko przestudzonej kaszy dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory, sos sojowy, czosnek niedźwiedzi, czarnuszkę pestki słonecznika  i mieszamy.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz