piątek, 27 listopada 2015

Spaghetti z musem z buraka ze świeżymi ziołami



Potrzebne składniki: 


  • 200 g ulubionego makaronu spaghetti (u mnie kukurydziany)

  • 2 ugotowane buraki

  • 1 ząbek czosnku  
  •  1 łyżka octu balsamicznego
  • migdałowy parmezan (przepis znajdziesz tutaj)
  • świeże zioła; tymianek, majeranek, rozmaryn)
  • sól ziołowa, pieprz
Przygotowanie:


Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Ugotowane buraki blendujemy z dodatkiem soli, pieprzu, czosnku i z octu balsamicznego.
Makaron mieszamy z musem z buraka, posypujemy migdałowym parmezanem oraz świeżymi ziołami.



26 komentarzy:

  1. Robimy czasem podobne danie :) ale my zawsze dodajemy ser pleśniowy :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawe, a ja własnie przytargałam z targu 2 kg buraków :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ooo to można poszaleć :). Też zawsze gotuje 2 gary buraków i wymyśliłam :)

      Usuń
  3. Jest burak jest wytwornie.Pycha.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mus z buraka? Brzmi ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham makarony! A na buraki ostatnio mam wyjątkową ochotę.

    OdpowiedzUsuń
  6. great post !!! thanks for stopping by my blog and your nice comments!!!kiss!!!

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam buraki, ale nigdy nie mam pomyslu jak je wykorzystać, ten przepis zdecydowanie mnie przekonuje, wygląda super ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uwielbiam buraki i dużo kombinuje, zapraszam do inny postów z wykorzystaniem buraka:)

      Usuń
  8. Wspaniały pomysł! Nigdy nie robiłam spaghetti z burakiem;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Perfetto!!!! :) Fajnie i niestandardowo wykorzystany burak! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mus z buraka - to brzmi świetnie! Bardzo ciekawy pomysł na podanie makaronu :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Nie lubię buraków, ale w takim wydaniu mnie zaciekawiły :)

    MonyikaFashion >klik<

    OdpowiedzUsuń
  12. Świetnie wygląda :) na pewno też tak smakuje :) bardzo fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  13. I takie to proste? Przepis świetny. Dla mnie nowinka. Świetnie się prezentuje i ma super składniki. Wypróbuję :))

    OdpowiedzUsuń