Potrzebne składniki:
- 100 g mąki ryżowej
- 100 g mąki kukurydzianej
- 20 g mąki żytniej
- 160 ml mleka roślinnego
- 1 jajko
- 1 łyżka oleju kokosowego
- szczypta soli
- 100 g ajvaru (przepis znajdziesz tutaj)
- 1/2 małej dyni
- 1/2 kalafiora
- 5 pomidorków lima
- 1 cebula czerwona
- 2 łyżki oliwy
- po 1 łyżce: majeranek, oregano, papryczka ostra
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Dynię myjemy i kroimy w plastry, kalafior w różyczki. Warzywa skrapiamy oliwą, posypujemy ziołami: majeranek, tymianek, oregano, pieprzem, solą i ostrą papryczką. Zapiekamy w piekarniku przez 20 min. w 250 st.
Tartę smarujemy ajvarem, wykładamy zapieczonymi warzywami, pokrojoną w piórka cebulą i pokornymi pomidorami. Zapiekamy w piekarniku w 180 st przez 20 min.
poproszę kawałeczek:)
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie :-).
OdpowiedzUsuńfaktycznie,.. jadłabym <3
OdpowiedzUsuńPoproszę kawałek, musi być przepyszne :)
OdpowiedzUsuńTarta... Mega smak jestem za;-)
OdpowiedzUsuńDynia zapiekana w fajnej postaci. Muszę sprobowac takiej tarty ;)
OdpowiedzUsuńPolecam dynię zapiekana jest super :)
UsuńPyszna - tyle wspaniałych dodatków zawiera ;) Zjadłabym taką na kolację, a resztę zabrała na jutrzejszy lunch :P
OdpowiedzUsuńI też tak uczyniłam :)
UsuńWygląda przepysznie i zapewne też super smakuje:)
OdpowiedzUsuńMasz całkowitą rację, że grzechu warta, bo przypieczone pomidorki z dynią wyglądają obłędnie :D
OdpowiedzUsuńJa też zajadałam się dziś tartą z dynią, jednak w wydaniu na słodko. :) Twoja propozycja wyśmienita! :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszności
OdpowiedzUsuńCudowna ta tarta. Z chęcią bym zjadła kawałek :-)
OdpowiedzUsuńCudowna ta tarta. Z chęcią bym zjadła kawałek :-)
OdpowiedzUsuńCudowna ta tarta. Z chęcią bym zjadła kawałek :-)
OdpowiedzUsuńKusząca, kolorowa i zdrowa :)
OdpowiedzUsuńPyszna, kawałeczek oczywiście poproszę :))
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuń