środa, 16 września 2015

Pralinki daktylowe



Potrzebne składniki: 
  • 1 szklanka daktyli
  • 3 łyżki masła migdałowego
  • garść orzechów włoskich
  • garść orzechów ziemnych

Przygotowanie:


Daktyle zalewamy wrzącą wodą i pozostawiamy na 5 min., następnie wrzucamy do miksera wraz z orzechami włoskimi, masłem migdałowym i miksujemy na masę.  
Lekko wilgotnymi rękoma formujemy kulki, które obtaczamy w orzechach ziemnych. Przed podaniem najlepiej pralinki schłodzić na 30 min w lodówce. Jeżeli się Wam nie uda to też zaraz po przygotowaniu są bardzo smaczne, u mnie za każdym razem nie trafiły do schłodzenia :). 





12 komentarzy:

  1. Tak niewiele potrzeba żeby było tak pysznie! :D To nasze smaki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jestem pewna, że tego spróbuję. Wszystkie składniki, jakie zostały użyte - uwielbiam. Wielkie dzięki za ten przepis. :3

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię daktyle, więc bardzo mi się podoba taka zdrowa słodycz :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam! Dużo już widziałam podobnych cudów z daktylami i dalej nie spróbowałam. To niemożliwe.

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie jem słodyczy chyba przepis specjalnie dla mnie ;D Daktyle uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo apetyczne :) nowość dla mnie to masło migdałowe, jeszcze nie próbowałam :)
    Pozdrawiam,
    M

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają bardzo kusząco :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Nie próbowałam, ale muszę zrobić uwielbiam daktyle

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetne składniki.Tak powstałe z nich pralinki w smaku muszą być wyjątkowe.Propozycja godna wypróbowania;)

    OdpowiedzUsuń