Domowa granola idealnie sprawdza się na śniadanie gdy brak czasu. Sklepowe niestety zazwyczaj zawierają gluten. Zatem proponuję własną domową, której przygotowanie zajmuje chwilę a cieszyć się można nią długo :)
Potrzebne składniki:
- 2 szklanki płatków jaglanych
- 1 szklanka słonecznika
- 1 szklanka orzechów brazylijskich
- 1 szklanka nerkowców
- 1 laska wanilii
- szczypta soli himalajskiej
- 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w dużej misie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem i zapiekamy w piekarniku w 180 st przez ok 20 min co chwilę mieszając.
ależ taką granolę chrupiącą bym zjadła!
OdpowiedzUsuńAle byśmy chrupały aż uszy by nam się trzęsły :D
OdpowiedzUsuń:)
UsuńBardzo ciekawa propozycja:)
OdpowiedzUsuńmmm... wygląda cudoooownie <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam śniadania z domową granolą i jogurtem!
OdpowiedzUsuńDo tego ulubione owoce i dzień od razu staje się piękniejszy :)
Dokładnie :)
UsuńAleż smakowitości można sobie podjadać od rana:)
OdpowiedzUsuńRewelacja
OdpowiedzUsuńCudowna, wspaniała, pyszna :-)
OdpowiedzUsuńTo jest wspaniała smaczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńGranoli w domu nie robiłam jeszcze nigdy, kiedyś miałam się za to wziąć, ale nie miałam czasu, a potem skleroza. Muszę to nadrobić! :)
OdpowiedzUsuńRobi się ja bardzo szybko, a kupna nie jest taka dobra:)
Usuń