Potrzebne składniki:
- bulion warzywny
- 1 kg buraków
- pomidory z puszki
- 1 łyżka świeżego tymianku
- 2 ząbki czosnku
- pieprz,sól
- do dekoracji śmietana lub jogurt
Przygotowanie:
Buraki gotujemy następnie obieramy ze skórki trzemy na grubych oczkach. Starte buraczki przyprawiamy: pieprzem solą, octem winnym i sokiem z 1/2 cytryny, mieszamy i pozostawiamy na noc.
Na drugi dzień dodajemy buraczki do wywaru warzywnego wraz z pomidorami. Jak wywar zacznie się gotować dodajemy czosnek, tymianek i doprawiamy pieprzem i solą.
Przed podaniem zupę dekorujemy jogurtem naturalnym lub śmietaną.
Na drugi dzień dodajemy buraczki do wywaru warzywnego wraz z pomidorami. Jak wywar zacznie się gotować dodajemy czosnek, tymianek i doprawiamy pieprzem i solą.
Przed podaniem zupę dekorujemy jogurtem naturalnym lub śmietaną.
lubię takie zupy,jak dla mnie bomba
OdpowiedzUsuń