czwartek, 25 września 2014

Carpaccio z buraka z kozim serem



Potrzebne składniki:

  • 2 średnie ugotowane buraki
  • 1/2 opakowania sera koziego
  • 1/3 awokado
  • garść prażonego słonecznika 


Dressing:
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek 
  • 1/3 szklanki octu balsamicznego
  • sok z 0,5 cytryny 
  • sól ziołowa
  • pieprz


Przygotowanie:

Ugotowane buraki kroimy na bardzo cienkie plasterki, zalewamy dressingiem i pozostawiamy na min. 5 godz.
Wszystkie składniki dressingu dokładnie mieszamy i zalewamy buraki pokrojone w plasterki. 

Na dużym talerzu układamy namoczone w dressingu plasterki buraka, po ułożeniu polewamy je jeszcze dressingiem który pozostał. Buraki posypujemy pokrojonym w kostkę serem kozim, awokado i posypujemy uprażonym słonecznikiem. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz