Potrzebne składniki:
- 2 średnie ugotowane buraki
- 1/2 opakowania sera koziego
- 1/3 awokado
- garść prażonego słonecznika
Dressing:
- 1/3 szklanki oliwy z oliwek
- 1/3 szklanki octu balsamicznego
- sok z 0,5 cytryny
- sól ziołowa
- pieprz
Przygotowanie:
Ugotowane buraki kroimy na bardzo cienkie plasterki, zalewamy dressingiem i pozostawiamy na min. 5 godz.
Wszystkie składniki dressingu dokładnie mieszamy i zalewamy buraki pokrojone w plasterki.
Na dużym talerzu układamy namoczone w dressingu plasterki buraka, po ułożeniu polewamy je jeszcze dressingiem który pozostał. Buraki posypujemy pokrojonym w kostkę serem kozim, awokado i posypujemy uprażonym słonecznikiem.
Wszystkie składniki dressingu dokładnie mieszamy i zalewamy buraki pokrojone w plasterki.
Na dużym talerzu układamy namoczone w dressingu plasterki buraka, po ułożeniu polewamy je jeszcze dressingiem który pozostał. Buraki posypujemy pokrojonym w kostkę serem kozim, awokado i posypujemy uprażonym słonecznikiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz