Potrzebne składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/3 pęczka botwinki
- 0,5 serka koziego
- 2 łyżki prażonkach ziaren słonecznika
- 0,5 łyżeczki soli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- pieprz
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną prażymy na patelni, po czym zalewamy wrzątkiem dodajemy 0,5 łyżeczki soli i gotujemy, aż kasza będzie miękka.
Botwinkę dokładnie myjemy, kroimy w drobną kosteczkę i wrzucamy do osolonej i gotującej wody. Gotujemy przez ok. 5 min. następnie odcedzamy. Do przestudzonej kaszy jaglanej dodajemy botwinką, pokrojony w kostkę ser kozi, oliwę, pieprz, sól i mieszamy. Na koniec dekorujemy słonecznikiem.
Jak pysznie :) i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie , wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńTen przebijający się momentami różowy kolor prze apetycznie się prezentuje :D
OdpowiedzUsuńświetne, pełne smaku i pożywne danie!
OdpowiedzUsuńCiekawe danie, tak zrobionej kaszy jaglanej jeszcze nie jadłam. Wygląda bardzo smakowicie i ten różowy kolor, kojarzy się z płatkami róż :D
OdpowiedzUsuńWiosenna sałatka, zjem ze smakiem :)
OdpowiedzUsuńJakie to zdrowe :)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie :) pysznie i kolorowo...
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja na botwinkę:)
OdpowiedzUsuńPyszności! Wspaniale to wygląda: kolorowo, dynamicznie i zdrowo. Zachęca do włożenia ręki w monitor i wyciągnięcia jednej miski dla siebie (albo pójścia do kuchni) :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńI dla mnie to danie prezentuje się przepysznie :)
OdpowiedzUsuńIstny obłęd :) Moje smaki !
OdpowiedzUsuńMuszę tej botwinki spróbować! :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie :)
UsuńŚwietna propozycja na kaszę. Ja zamienim tylko serek ( nie wchodzi mi kozi) i zajadam z apetytem:)
OdpowiedzUsuńSpokojnie można zamienić serek :)
UsuńZebrałaś do gara wszystko co lubię, musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuń