środa, 13 maja 2015

Pasta z wędzoną makrela z majonezem z tofu


Potrzebne składniki: 
  •  2 jajka od szczęśliwej kurki
  • 1 makrela wędzona
  • 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj)
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • 3 ogórki kiszone
  • sól ziołowa biały pieprz
Przygotowanie:


Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Makrelę rozdzielamy na kawałki i oczyszczamy z ości. Ogórki kroimy w kosteczkę. Jajka mieszamy z ogórkiem, makrelą, dodajemy majonez pieprzymy solimy, posypujemy szczypiorkiem. 






32 komentarze:

  1. Przepysznie wygląda. Uwielbiam pasty rybne, więc przepis z chęcią wykorzystam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszelkie pasty do chleba bardzo lubię. Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale smakowity pomysł na pastę z makreli :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Majonez z tofu jest dobrym pretekstem do spróbowania tego produktu :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakie zdrowe smakowitości:)

    OdpowiedzUsuń
  6. hmm makrela do mnie nie przemawia :D

    OdpowiedzUsuń
  7. chodzi za mną taka kolacja. ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszne, zmontować podobną pastę:)

    OdpowiedzUsuń
  9. Bardzo lubię makrelowe pasty ;) Bardzo ładnie twoja wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Majonezem z tofu to nas dopiero zabiłaś :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pandeczki on nie zabija wręcz przeciwnie :)

      Usuń
    2. Mimo, że w ogóle za majonezem nie przepadamy to faktycznie czasem by się przydał :) Teraz kiedy jest sezon grillowo-sałatkowy tym bardziej, więc będziemy miały ten przepis na uwadze :)

      Usuń
  11. Niestety nie przepadam za wędzoną makrelą :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Bardzo lubię pasty z makreli, z tofu nie próbowałam, ale spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Pysznie skomponowana pasta!

    OdpowiedzUsuń
  14. Lubie pasty z makreli :) ale nigdy nie odważyłam się spróbować tofu :P

    OdpowiedzUsuń
  15. Zrobię podobną pastę chyba ;) ostatnio bardzo polubiłam się z takimi przekaskami:3

    OdpowiedzUsuń
  16. Nie do końca moje smaki, ale wygląda fajnie.

    OdpowiedzUsuń
  17. znam i bardzo lubię:) jedynie zawsze robię ze zwykłym majonezem

    OdpowiedzUsuń
  18. Właśnie stwierdzam, że dawno pasty z makreli nie jadłem :)

    OdpowiedzUsuń
  19. Pastę z makreli bardzo lubimy, ale nie dodawałam do niej jeszcze ogórków:)
    fajny przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Śliczne zdjęcia :) Heh, to prawda jajka są o wiele smaczniejsze od szczęśliwej kurki jedzącej trawke ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, jajeczka mam od wiejskich kurek które widzę jak spokojne spacerują i skupia trawkę :)

      Usuń
  21. Wygląda bardo apetycznie :) aż zgłodniałam :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Bardzo lubię tofu i fajnie go połączyłaś w paście.Moje smaki makrelę tez lubię

    OdpowiedzUsuń