niedziela, 1 lutego 2015

Szybki makaron z sosem pomidorowym i migdałowym parmezanem

Potrzebne składniki:
  • 100 g ulubionego makaronu
  •  pomidory w puszcze
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1 papryczka chili
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 mała cebula
  • garść listków bazylii
  • 4 łyżki parmezanu migdałowego (przepis znajdziesz tutaj)
  • pieprz, sól ziołowa
  • 1 łyżka oleju ryżowego


Przygotowanie:



Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, jak cebula się zeszkli dodajemy pomidory w puszcze (jeżeli kupiliśmy całe kroimy je wcześniej w kostkę) wraz z przyprawami: majeranek, oregano, bazylię, pieprz sól i papryczkę chili pokrojona. Sos gotujemy przez 10-15 min.  
Wybrany makaron gotujemy według instrukcji. Ja użyłam makaron bezglutenowy z czarnego ryżu. 
Makaron mieszamy z sosem i posypujemy migdałowym parmezanem.




2 komentarze:

  1. Jestem fanką makaronów, więc zjadłabym z wielkim apetytem ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo ciekawie i smakowicie ;) Bardzo lubię makarony, a ostatnio najbardziej kukurydziany ;)

    OdpowiedzUsuń