Potrzebne składniki:
- 100 g ulubionego makaronu
- pomidory w puszcze
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 mała cebula
- garść listków bazylii
- 4 łyżki parmezanu migdałowego (przepis znajdziesz tutaj)
- pieprz, sól ziołowa
- 1 łyżka oleju ryżowego
Przygotowanie:
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, jak cebula się zeszkli dodajemy pomidory w puszcze (jeżeli kupiliśmy całe kroimy je wcześniej w kostkę) wraz z przyprawami: majeranek, oregano, bazylię, pieprz sól i papryczkę chili pokrojona. Sos gotujemy przez 10-15 min.
Wybrany makaron gotujemy według instrukcji. Ja użyłam makaron bezglutenowy z czarnego ryżu.
Makaron mieszamy z sosem i posypujemy migdałowym parmezanem.
Jestem fanką makaronów, więc zjadłabym z wielkim apetytem ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo ciekawie i smakowicie ;) Bardzo lubię makarony, a ostatnio najbardziej kukurydziany ;)
OdpowiedzUsuń