piątek, 21 listopada 2014

Krem z pomidorów z pesto pomidorowym i ciemnym ryżem

Potrzebne składniki:
  • bulion warzywny 
  • przecier pomidorowy
  • 1 szklanka czerwonej soczewicy
  • .
  • 5 pomidorów suszonych w oliwie
  • 0,5 szklanki ciemnego ryżu
  • sól, pieprz

Pesto z suszonych pomidorów:
  • 8 suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • garść słonecznika
  • 3 łyżki oliwy 
  • pieprz, sól 

Przygotowanie:


Pesto: suszone pomidory z oliwą, czosnek rozdrabniamy za pomocą blendera następnie dodajemy słonecznik, pieprz, sól i dalej rozdrabniamy. 
Do wywaru warzywnego dodajemy ryż i soczewicę - gotujemy przez ok. 10 min. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i pokrojone w kostkę suszone pomidory i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Na koniec dodajemy pesto z suszonych pomidorów. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz