Potrzebne składniki:
- 2 jajka
- 5 pieczarek
- 1/2 kostki tofu
- 2 szalotki
- 2 łyżki ajvaru (przepis znajdziesz tutaj)
- 1 łyżka oleju kokosowego
- pieprz, sól
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- natka pietruszki do posypania
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na patelni aż się zeszkli, następnie dodajemy pieczarki i tofu. Całość przyprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy aż warzywa zmiękną co jakiś czas mieszając. Warzywa przekładamy do miseczki.
Oddzielamy białka od żółtka, białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, sól, pieprz i mieszamy. Smażymy omleta bez tłuszczu na jednej i drugiej stronie.
Omlet smarujemy pastą ajvar dodajemy pieczarki z tofu i gotowe.
Oddzielamy białka od żółtka, białka ubijamy z dodatkiem szczypty soli na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, sól, pieprz i mieszamy. Smażymy omleta bez tłuszczu na jednej i drugiej stronie.
Omlet smarujemy pastą ajvar dodajemy pieczarki z tofu i gotowe.
Mniam!
OdpowiedzUsuń