4 łyżki pasty tahini (przepis znajdziesz tutaj tutaj)
2 łyżki gorącej wody
3 łyżki soku z cytryny
3 ząbki czosnku
sól
Przygotowanie:
Ciecierzycę, zielny groszek, czosnek miksujemy na gładką masę dodajemy pastę tahini, wodę, sok z cytryny i sól i dalej blandujemy na gładką masę. Przygotowany hummus możemy przechowywać w lodówce do 4-5 dni.
Przepadam za takimi pastami :-)
OdpowiedzUsuńFajny pomysł z tym groszkiem :) pyszna pasta!
OdpowiedzUsuńŚwietny :)
OdpowiedzUsuńPróbowałam robić hummus, ale to chyba nie moje smaki. Jutro zabieram się za guacamole!
OdpowiedzUsuńGuacamole uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńProsto a jak smacznie i zdrowo:)
OdpowiedzUsuńTakiego nie jadłam, ma bardzo ładny kolor. :)
OdpowiedzUsuńO, z groszkiem musi się fajnie komponować :) Koniecznie musimy i to połączenie wypróbować :
OdpowiedzUsuńwow, chętnie bym porwała chociaż łyżeczkę, aby spróbować tego cudeńka! ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty, ale hummusu z groszkiem to jeszcze nie jadłam i koniecznie muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł:)
OdpowiedzUsuńA ja ciągle mam w planach zrobić hummus, trzeba się kiedyś za niego wziąć ;)
OdpowiedzUsuńzakochałam się w tym hummusie ...
OdpowiedzUsuń