niedziela, 22 listopada 2015

Domowa granola jabłkowa






Rozsmakowałam się w domowej granoli:) 
Teraz eksperyment z jabłkową :)


Potrzebne składniki: 
  • 1 szklanka płatków jaglanych
  •  0,5 płatków owsianych bezglutenowych 
  • 1 szklanka słonecznika
  • 0,5 szklanki orzechów brazylijskich
  • 1 szklanka nerkowców
  •  1 szklanka orzechów włoskich
  •  0,5 szklanki suszonej morwy białej
  •  mus z 2 jabłek
  •  1/2 cynamonu świeżo startego
  •  garść ususzonych jabłek
  •  2 łyżki miodu lub syropu klonowego
  •    szczypta soli himalajskiej


Przygotowanie:


Wszystkie składniki (oprócz morwy białej, jabłek) dokładnie mieszamy w dużej misie. Wykładamy na blaszkę wyłożoną pergaminem i zapiekamy w piekarniku w 180 st przez ok 20 min co chwilę mieszając. Na koniec dodajemy morwę i pokrojone suszone jabłka.  


Możemy również dosypać żurawinę i zajadać z jogurtem i nasionami chia :)Inwencja dowolna :)













 

16 komentarzy:

  1. Nie ma to jak domowa granola:)

    OdpowiedzUsuń
  2. o nie.. ja nie mogę robić, ani kupować granoli- ja ją pochłaniam w całości! :O pysznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak jak już pisałyśmy na fb to jedno z lepszych połączeń smakowych ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Apetycznie i jak sprytnie nas prowadzisz małymi kroczkami, rozbudzając apetyt coraz większymi zdjęciami :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Od domowej granoli można się uzależnić ^^
    Pycha!

    OdpowiedzUsuń
  6. I pomyśleć, że ja nigdy granoli w domu sama nie zrobiłam jeszcze! :) Wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pyszna, bardzo lubię granolę, koniecznie domową ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Świetny słoiczek i pomysł na drobne pyszne prezenty dla znajomych :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Same pyszne składniki :D Nie dziwię się że się rozsmakowałaś :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Domowa granola to jest to! A jabłkowa musiała być pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  11. taka domowa granola najlepsza :)

    OdpowiedzUsuń