sobota, 14 listopada 2015

Jaglanka z zapiekanym kalafiorem


Składniki:
  • 1/3 kalafiora
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 
  • garść orzechów włoskich
  • pieprz, sól

               Przygotowanie:

Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki i kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez 15-20 min. Zapieczony kalafior dodajemy do kaszy jaglanej i posypujemy orzechami.   





17 komentarzy:

  1. niegdy nie jadłam takeigo dania...
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ....no i znów pomysł na bezmięsny obiad :) Mąż już marudzi że tylko mięso i mięso, a tu proszę jakie fajne danko :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niestety mój mąż też jest mięsny, ale sam przyznaje że takie jedzonko jest pyszne :)

      Usuń
  3. It looks so delicious!!

    irenethayer.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie jadłam jeszcze kaszy jaglanej z zapiekanym kalafiorem, ale pomysł bardzo bardzo mi się podoba! To musi być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A myślałam o jaglance na obiad. :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawa propozycja, jeszcze tak przygotowanej jaglanki nie jadłam :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Już sobie obiecałyśmy, że jak przyjedziemy do domu to na pewno będziemy próbować zapiekanego kalafiora właśnie z takimi dodatkami :D

    P.S. Zapraszamy do udziału w naszym konkursie! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ej, takiej jaglanki to ja nie jadłam.. wygląda smakowicie! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. no zaskoczyłaś mnie pomysłem, może to będzie sposób na jaglankę, jakoś nie podchodzi mojej rodzince, a szkoda:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciekawy pomysł na bezmięsne danie, których coraz większą fanką jestem ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Super pomysł na jaglankę:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Od jakiegoś czasu zbieram się do zapiekania kalafiora:)
    Ciekawe jak smakuje z jaglanką:)

    OdpowiedzUsuń