Składniki:
- 1/3 kalafiora
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżeczka curry
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- garść orzechów włoskich
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki i kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez 15-20 min. Zapieczony kalafior dodajemy do kaszy jaglanej i posypujemy orzechami.
niegdy nie jadłam takeigo dania...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
....no i znów pomysł na bezmięsny obiad :) Mąż już marudzi że tylko mięso i mięso, a tu proszę jakie fajne danko :)
OdpowiedzUsuńNiestety mój mąż też jest mięsny, ale sam przyznaje że takie jedzonko jest pyszne :)
UsuńIt looks so delicious!!
OdpowiedzUsuńirenethayer.com
Nie jadłam jeszcze kaszy jaglanej z zapiekanym kalafiorem, ale pomysł bardzo bardzo mi się podoba! To musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńŚwietne danie, wygląda pysznie
OdpowiedzUsuńA myślałam o jaglance na obiad. :D
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja, jeszcze tak przygotowanej jaglanki nie jadłam :D
OdpowiedzUsuńJuż sobie obiecałyśmy, że jak przyjedziemy do domu to na pewno będziemy próbować zapiekanego kalafiora właśnie z takimi dodatkami :D
OdpowiedzUsuńP.S. Zapraszamy do udziału w naszym konkursie! :)
Chętnie skorzystam :)
Usuńej, takiej jaglanki to ja nie jadłam.. wygląda smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńno zaskoczyłaś mnie pomysłem, może to będzie sposób na jaglankę, jakoś nie podchodzi mojej rodzince, a szkoda:)
OdpowiedzUsuńAleż łanie to wygląda :D
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na bezmięsne danie, których coraz większą fanką jestem ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na jaglankę:)
OdpowiedzUsuńOd jakiegoś czasu zbieram się do zapiekania kalafiora:)
OdpowiedzUsuńCiekawe jak smakuje z jaglanką:)