Potrzebne składniki:
- 1 szklanka płatków jaglanych
- 0,5 płatków owsianych bezglutenowych
- 1 szklanka słonecznika
- 0,5 szklanki orzechów brazylijskich
- 1 szklanka nerkowców
- 1 szklanka orzechów włoskich
- 0,5 szklanki suszonej morwy białej
- mus z 2 jabłek
- 1/2 cynamonu świeżo startego
- garść ususzonych jabłek
- 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki (oprócz morwy białej, jabłek) dokładnie mieszamy w dużej misie. Wykładamy na blaszkę
wyłożoną pergaminem i zapiekamy w piekarniku w 180 st przez ok 20 min co
chwilę mieszając. Na koniec dodajemy morwę i pokrojone suszone jabłka.
Możemy również dosypać żurawinę i zajadać z jogurtem i nasionami chia :)Inwencja dowolna :)
Nie ma to jak domowa granola:)
OdpowiedzUsuńPyszna wersja granoli :)
OdpowiedzUsuńo nie.. ja nie mogę robić, ani kupować granoli- ja ją pochłaniam w całości! :O pysznie wygląda!
OdpowiedzUsuńFantastyczna! :)
OdpowiedzUsuńTak jak już pisałyśmy na fb to jedno z lepszych połączeń smakowych ;)
OdpowiedzUsuńApetycznie i jak sprytnie nas prowadzisz małymi kroczkami, rozbudzając apetyt coraz większymi zdjęciami :D
OdpowiedzUsuńOd domowej granoli można się uzależnić ^^
OdpowiedzUsuńPycha!
I pomyśleć, że ja nigdy granoli w domu sama nie zrobiłam jeszcze! :) Wygląda super :)
OdpowiedzUsuńPyszna, bardzo lubię granolę, koniecznie domową ;)
OdpowiedzUsuńPyszna, uwielbiam!
OdpowiedzUsuńŚwietny słoiczek i pomysł na drobne pyszne prezenty dla znajomych :)
OdpowiedzUsuńTak uwielbiam dawać takie prezenty :)
UsuńSame pyszne składniki :D Nie dziwię się że się rozsmakowałaś :D
OdpowiedzUsuńDomowa granola to jest to! A jabłkowa musiała być pyszna :)
OdpowiedzUsuńtaka domowa granola najlepsza :)
OdpowiedzUsuńThis is really nice! Happy FriYAY!
OdpowiedzUsuńSTYLEFORMANKIND.COM
Like SFM on Facebook
Follow SFM on Bloglovin