środa, 18 marca 2015

Gofry z mąki gryczanej i ryżowej


Przygotowałam tym razem gofry z mąki gryczanej i ryżowej. Przepis na gofry jest bardzo prosty, a efekt bardzo smaczny smaczny i zdrowy:) Gofry idealnie smakowały z dżemem wiśniowym wykonanym przez moją teściową :) 
Potrzebne składniki: 
  •  200 g mąki gryczanej
  • 100 g mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 1 mleczko kokosowe
  • 1,5 łyżeczki ksylitolu

        Przygotowanie:


        Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę. Pieczemy w gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami:)






        32 komentarze:

        1. Bardzo fajne gofry i pomysłowy przepis :)

          OdpowiedzUsuń
        2. Bardzo fajne gofry i pomysłowy przepis :)

          OdpowiedzUsuń
        3. takimi goframi objadałabym się bez wyrzutów sumienia ;)

          OdpowiedzUsuń
        4. często je robię, nie mają wszak koloru- ale za to smak i zdrowie ważniejsze;)

          OdpowiedzUsuń
        5. Fajne, oj ale bym zjaaadła!!! :)

          OdpowiedzUsuń
        6. Te mąki to nie do końca moje smaki, ale mimo to gofry super. ^.^

          OdpowiedzUsuń
        7. Mąki takie mam, ale gorzej z gofrownicą...

          OdpowiedzUsuń
        8. Takich gofrów nie jadłam jeszcze, ale wyglądają super! :)

          OdpowiedzUsuń
        9. z chęcią bym się poczęstowała :)

          OdpowiedzUsuń
        10. Rewelacyjnie wyglądają! Schrupałabym! Tymczasem nie mam gofrownicy w akademiku!

          OdpowiedzUsuń
        11. Bardzo lubimy takie połączenie smaków różnych mąk :)

          OdpowiedzUsuń
        12. Bardzo często wykorzystuję te mąki do gofrów i zawsze się świetnie udają, ale zawsze wyglądają zupełnie inaczej :P

          OdpowiedzUsuń
        13. Zdrowe :) A do tego domowa konfitura :)

          OdpowiedzUsuń
        14. Wyglądają mocno tekturowato, ale wcale mnie to nie odstrasza - zwłaszcza, że uwielbiam grykę!

          OdpowiedzUsuń
          Odpowiedzi
          1. To przez mąkę gryczan, ale w smaku są bardzo dobre; )

            Usuń
        15. super pomysł na smaczne gofry :) fajne połączenie mąki gryczanej i ryżowe :) Pozdrawiam!

          OdpowiedzUsuń
        16. Tylko żałować nie nie mam gofrownicy, wyglądają przepysznie! :)

          OdpowiedzUsuń
        17. wyglądają i brzmią tak smakowicie.. ;)

          OdpowiedzUsuń
        18. wyszły taaaakie jaśniutkie! Zaskakujące, ale muszą być świetne :)

          OdpowiedzUsuń
        19. pomysł ciekawy, może wypróbuje. Wciąż szukam idealnego przepisu na gofry:)

          OdpowiedzUsuń
          Odpowiedzi
          1. Własnie przygotowałam z mąki kukurydzianej - dla mnie ten jest idealny :)

            Usuń
        20. Gofry prezentują się po prostu perfekcyjnie;)

          OdpowiedzUsuń
        21. Uwielbiam gofry <3 już się nie mogę doczekać truskawek, wtedy zaczyna się dla mnie prawdziwy sezon gofrowy ;)

          OdpowiedzUsuń
          Odpowiedzi
          1. O tym wczoraj rozmyślałam jakie pyszne będą gofry ze świeżymi owocami; )

            Usuń