sobota, 14 lutego 2015

Zapiekany łosoś z purée z zielonego groszku

Potrzebne składniki: 
  • 2 dzwonki łososia
  • opakowanie groszku zielonego 
  • 4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • koperek
  • garść mięty
  • sok 1/2 cytryny
  • koperek
  • 1/2 garści świeżej mięty
  • 2 łyżki guacamole (przepis znajdziesz tutaj)


Przygotowanie:

Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku (z 2 szt), koperku i układamy w naczyniu i zapiekamy w 180 st przez ok 25 min. 
Groszek gotujemy, odcedzamy, a następnie miksujemy z dodatkiem świeżej mięty, 2 ząbkami czosnku, soku z cytryny i pieprzu.

Podajemy z purée z zielonego groszku oraz guacamole.




5 komentarzy:

  1. Łosoś naszą miłością a w takim otoczeniu to już w ogóle poezja :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Łosoś naszą miłością a w takim otoczeniu to już w ogóle poezja :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Łososia nie jadam, ale przepis na pure z groszku bardzo mi się podoba ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takiego łososia:) Najbardziej podoba mi się jednak pure z groszku. Pycha!

    OdpowiedzUsuń