Potrzebne składniki:
- 2 dzwonki łososia
- opakowanie groszku zielonego
- 4 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- koperek
- garść mięty
Przygotowanie:
Łososia skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem, posypujemy płatkami czosnku (z 2 szt), koperku i układamy w naczyniu i zapiekamy w 180 st przez ok 25 min.
Groszek gotujemy, odcedzamy, a następnie miksujemy z dodatkiem świeżej mięty, 2 ząbkami czosnku, soku z cytryny i pieprzu.
Podajemy z purée z zielonego groszku oraz guacamole.
Łosoś naszą miłością a w takim otoczeniu to już w ogóle poezja :D
OdpowiedzUsuńŁosoś naszą miłością a w takim otoczeniu to już w ogóle poezja :D
OdpowiedzUsuńŁososia nie jadam, ale przepis na pure z groszku bardzo mi się podoba ;)
OdpowiedzUsuńLubię takiego łososia:) Najbardziej podoba mi się jednak pure z groszku. Pycha!
OdpowiedzUsuńczad :)
OdpowiedzUsuń