sobota, 14 lutego 2015

Jajecznica z kaszą jaglaną i jarmużem



Potrzebne składniki: 
  • 5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 jajka 
  • garść jarmużu
  • sól, pieprz
  • 0,5 cebuli
  • olej kokosowy

Przygotowanie:


Na rozpuszczony olej kokosowy wsypujemy pokrojoną w kostkę cebulę i czekamy aż się szekli. Następnie dodajemy poszatkowany jarmuż, pieprz i sól.  Po 3 min. dodajemy kaszę jaglaną i jajka, smażymy całość  do ulubionej konsystencji jajecznicy. 



3 komentarze:

  1. Coś do jarmużu nie możemy się przekonać :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja jestem zakochana :) Już w tylu przepisach się sprawdził:) Polecam :)

      Usuń
  2. Jajecznica z jarmużem musi świetnie smakować.Nigdy nie próbowałam jej w takim połączeniu,ale wygląda to bardzo zachęcająco;)

    OdpowiedzUsuń