piątek, 20 lutego 2015

Hummus

Potrzebne składniki: 

  • puszka ciecierzycy
  • 4 łyżki pasty tahini (przepis znajdziesz tutaj tutaj)
  • 2 łyżki gorącej wody
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • sól

      Przygotowanie:


      Ciecierzycę, czosnek miksujemy na gładką masę dodajemy pastę tahini, wodę, sok z cytryny i sól i dalej blandujemy na gładką masę. Przygotowany hummus możemy przechowywać w lodówce do 4-5 dni. 





      5 komentarzy:

      1. gdybym tylko miala mocniejszy blender.... <3 zazdroszczę!

        OdpowiedzUsuń
      2. Dziś właśnie zrobiłam tahini, może przyrządzę z nim hummus;)

        OdpowiedzUsuń
      3. Kiedyś kupiłyśmy hummus gotowy... Szczerze, to nam nie smakował, dlatego tym bardziej musimy go przyrządzić same ;)

        OdpowiedzUsuń
        Odpowiedzi
        1. Całkiem inaczej smakuje domowy, jest dużo smaczniejszy:)

          Usuń
        2. Całkiem inaczej smakuje domowy, jest dużo smaczniejszy:)

          Usuń