Potrzebne składniki:
- 10 filecików anchois
- 2 ząbki czosnku
- 150 g przecieru pomidorowego (przepis znajdziesz tutaj)
- 1/2 szklanki czarnych oliwek
- 3 łyżki soku z cytryny
- pieprz
- ser Grana Padano do posypania
- pietruszka do posypania
- 160 g ulubionego makarony
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Na rozgrzaną z oliwą patelnie wrzucamy fileciki anchois oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek. po 5 min dodajemy przecier pomidorowy, pieprz, sok z cytryny i oliwki pokrojone w plasterki. Anchois jest bardzo słone więc nie ma potrzeby potrawy już solić.
Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu. Całość posypujemy pietruszką zieloną oraz serem Grana Padano.
Na rozgrzaną z oliwą patelnie wrzucamy fileciki anchois oraz pokrojony w cienkie plasterki czosnek. po 5 min dodajemy przecier pomidorowy, pieprz, sok z cytryny i oliwki pokrojone w plasterki. Anchois jest bardzo słone więc nie ma potrzeby potrawy już solić.
Ugotowany makaron odcedzamy i dodajemy do sosu. Całość posypujemy pietruszką zieloną oraz serem Grana Padano.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz