piątek, 21 sierpnia 2015

Pasta z zielonych oliwek



Potrzebne składniki: 

  • 450 g zielonych oliwek w zalewie 
  • 200 g migdałów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 garście świeżych ziół (majeranek, tymianek, rozmaryn)
  • pieprz




Przygotowanie:



Migdały zalewamy wrzątkiem i po ok. 15 min ściągamy skórkę (schodzi bardzo łatwo). Zielone oliwki, migdały, zioła, czosnek blendujemy, tak aby poszczególne składniki były wyczuwalne (nie na gładką masę). Dodajemy pieprz do smaku i mieszamy.







13 komentarzy:

  1. świetny dodatek do kanapek, czy innych dań :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oliwki to nie moje smaki, ale jeśli już to czarne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tutaj akurat nie trafiłaś w nasz gust, bo oliwek naprawdę nie lubimy :P

    OdpowiedzUsuń
  4. To pewnie byłoby dobre. :) Szczególnie, że taka domowej roboty, a nie kupiona.

    OdpowiedzUsuń
  5. Z zielonych oliwek jeszcze pasty nie robiłam. Fajny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawa jestem czy by mi posmakowała;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Jestem pod wrażeniem jakie Ty cuda robisz :) Uwielbiam oliwki, więc chętnie zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Great post!Would you like to follow each other to stay in touch? Just let me know when you're following and I'll follow you as soon as I see it.
    Have a wonderful day, kiss! 👄

    OdpowiedzUsuń
  9. Ciekawa pasta, lubię smak oliwek :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciekawy pomysł na pastę, wcześniej nie słyszałam o takiej :) Zapowiada się bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń