Pasta z zielonych oliwek
Potrzebne składniki:
- 450 g zielonych oliwek w zalewie
- 2 garście świeżych ziół (majeranek, tymianek, rozmaryn)
Przygotowanie:
Migdały zalewamy wrzątkiem i po ok. 15 min ściągamy skórkę (schodzi bardzo łatwo). Zielone oliwki, migdały, zioła, czosnek blendujemy, tak aby poszczególne składniki były wyczuwalne (nie na gładką masę). Dodajemy pieprz do smaku i mieszamy.
Och to coś dla mnie :))
OdpowiedzUsuńświetny dodatek do kanapek, czy innych dań :)
OdpowiedzUsuńOliwki to nie moje smaki, ale jeśli już to czarne :)
OdpowiedzUsuńTutaj akurat nie trafiłaś w nasz gust, bo oliwek naprawdę nie lubimy :P
OdpowiedzUsuńTo pewnie byłoby dobre. :) Szczególnie, że taka domowej roboty, a nie kupiona.
OdpowiedzUsuńZ zielonych oliwek jeszcze pasty nie robiłam. Fajny pomysł.
OdpowiedzUsuńCiekawa jestem czy by mi posmakowała;)
OdpowiedzUsuńJezeli lubisz oliwki to bardzo by ci posmakowal:)
UsuńJestem pod wrażeniem jakie Ty cuda robisz :) Uwielbiam oliwki, więc chętnie zrobię :)
OdpowiedzUsuńGreat post!Would you like to follow each other to stay in touch? Just let me know when you're following and I'll follow you as soon as I see it.
OdpowiedzUsuńHave a wonderful day, kiss! 👄
Bardzo mi się podoba ta pasta :)
OdpowiedzUsuńCiekawa pasta, lubię smak oliwek :-)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na pastę, wcześniej nie słyszałam o takiej :) Zapowiada się bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuń