piątek, 14 sierpnia 2015

Grillowana ryba

Stefano był oburzony, że w Polsce ryby grilluje się w foli i faktycznie ma rację....



Potrzebne składniki:
  • 2 dowolne rybki
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 pęczka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • pieprz, sól




Rybę dokładnie myjemy, następnie nacieramy oliwą z oliwek, solą, i pieprzem, następnie grillujemy na ruszcie. Do oliwy z oliwek dodajemy pokrojony czosnek z pietruszką i skrapiamy cały czas rybę, którą po ok. 20 min przekładamy na druga stronę. Prosto szybko i jak smacznie.




21 komentarzy:

  1. Haha my też robimy w foli :P Nawet nam nie przyszło do głowy żeby tego nie robić ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie do końca moje smaki, ale podejrzewam, że rybka jest pyszna. ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. A ja od początku robię bez foli ;)) od razu nabyłam razem z grillem specyjalny przyrząd. Pysznie wyglądają te Wasze rybki :) to makrele..?

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja od początku robię bez foli ;)) od razu nabyłam razem z grillem specyjalny przyrząd. Pysznie wyglądają te Wasze rybki :) to makrele..?

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja od początku robię bez foli ;)) od razu nabyłam razem z grillem specyjalny przyrząd. Pysznie wyglądają te Wasze rybki :) to makrele..?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Rybka to Bracin - okoń morski :)

      Usuń
    2. Aaaa jeszcze nie jadłam :/ ale mi się komentarz rozmnożył ;)

      Usuń
  6. Ale pysznie się prezentuje :-) mniam. Taką rybkę to ja bym zjadła :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. O jak by mi tak ktoś przygotował to bym wcinała ;) Wyglądają pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mój tata też zawsze grilluje w folii :P

    OdpowiedzUsuń
  9. No ja też zawsze grilluję w foli, będę musiała spórbować kiedyś bez :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Pięknie i pysznie!
    Uwielbiam jedzenie w plenerze.
    Ja grilluję bez folii...

    OdpowiedzUsuń
  11. Prosto, zdrowo i jak smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. My akurat grillujemy rybę bez folii i faktycznie jest wspaniała :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Tak dawno nie grillowałem. Muszę to zmienić :D

    OdpowiedzUsuń