wtorek, 7 kwietnia 2015

Pasta jajeczna z majonezem z tofu


  

Potrzebne składniki: 
  •  6 jajek od szczęśliwej kurki
  • 1/3 pora
  • 5 łyżek domowego majonezu z tofu (przepis znajdziesz tutaj)
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • sól ziołowa biały pieprz
Przygotowanie:


Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Por kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Jajka mieszamy z porem, dodajemy majonez pieprzymy solimy, posypujemy szczypiorkiem i wsuwamy:). 






35 komentarzy:

  1. Pasty jajeczne uwielbiam nawet z tofu

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetna pasta, chętnie bym teraz taką zjadła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ze świeżym chlebkiem to duet idealny :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ciekawa jestem tego połączenia - wygląda na proste i wyraziste.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo proste smaczne i dzięki majonezu z rofu dietetyczne; )

      Usuń
    2. Bardzo proste smaczne i dzięki majonezu z rofu dietetyczne; )

      Usuń
  5. Jeszcze nigdy nie robiłam pasty jajecznej z tofu. Bardzo fajny pomysł, muszę w końcu zakupić tofu;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Brzmi bardzo znakomicie! A wygląda fajnie! Nigdy nie jadłam z tofu! Muszę w końcu spróbować tofu! inspirujesz!
    Pozdrawiam i zapraszam również do mnie : www.homemade-stories.blogspot.be

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda smakowicie. Znacznie lepiej niż wszystkie sklepowe pasty.

    OdpowiedzUsuń
  8. Takiej pasty nie próbowałam,ale zachęca i to bardzo;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Już mam dość jajek, ale ta pasta prezentuje się dość smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Fajny pomysł ! Takiego połączenia jeszcze nie próbowałam, muszę to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Bardzo ciekawa ta pasta :-) lubię takie pyszne wynalazki na kanapki :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. Super, bardzo oryginalne ;) majonez z tofu wymiata!

    OdpowiedzUsuń
  13. Majonez z tofu przyznam, że nie miałam okazji spróbować... A trzeba chyba będzie ;-) knifeandspoon.pl

    OdpowiedzUsuń
  14. ależ to wszystko zostało sprytnie wymyślone!

    OdpowiedzUsuń
  15. Dla mnie super!
    Chcę spróbować...

    OdpowiedzUsuń
  16. wszelakie kanapkowe pasty uwielbiam. Ale tofu to wciąż dla mnie zagadka, muszę kiedyś wypóbować

    OdpowiedzUsuń
  17. Fajna pasta! Muszę kiedyś zrobić ten majonez z tofu i zobaczyć,, jak się przyjmie,, ;) tradycyjny uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też uwielbialam tradycyjny :). Ten jest równie dobry i mniej kaloryczny :)

      Usuń
  18. Nigdy nie miałam okazji jeść tofu, ale pasty jajeczne pod każdą postacią uwielbiam przyrządzać i zjadać :P

    OdpowiedzUsuń
  19. bardzo mi się spodobało u Ciebie:) ciekawe przepisy, co najważniejsze łatwe do wykonania.
    będę częsciej wpadac

    OdpowiedzUsuń
  20. Pasty z tofu jeszcze nie próbowałam, ale spróbuję, bo wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  21. wiesz że tofu nie jadłam nigdy xd

    OdpowiedzUsuń
  22. Uwielbiam wszelkie pasty, zwłaszcza jajeczne. Jajka od szczęśliwych kur to podstawa:) Pycha połączenie.

    OdpowiedzUsuń
  23. Majonez to moja słabośc :)
    Pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  24. Taka pasta cieszy sie dużym wzięciem w mojej kuchni...

    OdpowiedzUsuń
  25. Super przepisy i super blog :) chętnie dodam do moich ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń