czwartek, 5 marca 2015

Gofry z mąki ryżowej i jaglanej



Potrzebne składniki: 
  •  100 g mąki jaglanej 
  • 200 g mąki ryżowej
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1,5 łyżeczki ksylitolu
  • 1 banan

      Przygotowanie:


      Banana miksujemy, dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę. Pieczemy w gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami:) 




      29 komentarzy:

      1. Wieczność gofrów nie jadłam, Twoje wyglądają zachwycająco :)

        OdpowiedzUsuń
      2. Kocham gofry, dziękuję za zdrową inspirację ;)

        OdpowiedzUsuń
      3. zabieram się za robienie gofrów, takiego smaka mi narobiłaś :)

        OdpowiedzUsuń
      4. zjadłabym takiego gofra, oj zjadłabym!

        OdpowiedzUsuń
      5. Wszyscy ostatnio się zajadają tymi goframi, a ja w akademiku nie mam gofrownicy i mogę tylko popatrzeć :(

        OdpowiedzUsuń
        Odpowiedzi
        1. Ja też nabrałam ochoty i dlatego pożyczyłam :)

          Usuń
      6. To ja się ustawiam w kolejce po twojego goferka.

        OdpowiedzUsuń
      7. Masz fajny wzór gofrów :) Nasza gofrownica robi serduszka takie trochę bardziej cienkie :)
        Z bananem są mega :D

        OdpowiedzUsuń
      8. Zrobię sobie dzisiaj podobne naleśniki (nie mam niestety gofrownicy...)

        OdpowiedzUsuń
      9. Ciekawy pomysł. Na pewno do wypróbowania :)

        OdpowiedzUsuń
      10. Z zazdrością oglądam zdjęcia takich pysznych gofrów u innych blogerek, bo moja gofrownica je zepsuta:/
        Gofry jaglano-ryżowe musiały smakować wybornie;)

        OdpowiedzUsuń
      11. gofry chyba nie są w stanie mi się "przejeść" :D cudne !

        OdpowiedzUsuń
      12. Apetyczne. Wszyscy ostatnio jedzą gofry, a mi cieknie ślinka. :<

        OdpowiedzUsuń
      13. ooo.. ciekawa baza do stworzenia gofrów, no, no no :)

        OdpowiedzUsuń
      14. Super pomysł, wyglądają bardzo kusząco...

        OdpowiedzUsuń
      15. Ależ bym zjadła teraz na śniadanko :) tylko gofrownicy nie mam.... myślę o takiej formie do pieczenia gpfrów w piekarniku, podobno wychodzą nieźle.
        Tymczasem popatrzę na Twoje przelykając ślinkę ;))

        OdpowiedzUsuń
      16. Bardzo fajne gofry i bardzo kusząco wyglądają :)

        OdpowiedzUsuń
      17. Mniam jakie cudowne gofry. Świetny pomysł na składniki.

        OdpowiedzUsuń
      18. Wow, takie gofry są świetną alternatywą w stosunku do gofrów ze zwykłej, białej mąki. Poza tym - mąka ryżowa - szczerze powiedziawszy nigdy o niej nie słyszałam :)

        http://crafty-zone.blogspot.com/

        OdpowiedzUsuń
        Odpowiedzi
        1. Główna jej zaleta jest to że jeż bezglutenowa i bardzo lekka. Można ją otrzymać z białego lub ciemnego ryżu - polecam :)

          Usuń
      19. super, zdrowyszy odpowiednik, a smak pewnie równie pyszny :)

        OdpowiedzUsuń
      20. Pyszne gofry, nie robiłam na tych mąkach, ale ogólnie je lubię :)

        OdpowiedzUsuń
      21. Wyglądają obłędnie, a obydwie mąki często używam do gofrów, lecz u mnie zawsze dominuje owsiana :P

        OdpowiedzUsuń
        Odpowiedzi
        1. Dzisiaj myślałam o owsianej mące.
          . Poszukam u Ciebie inspiracji :)

          Usuń
      22. pyszne takie gofry na śniadanie:)

        OdpowiedzUsuń
      23. Są cudownie wypieczone! Takie wręcz wymarzone i aż chce się robić samemu, ale niestety - brak gofrownicy :(

        OdpowiedzUsuń
      24. pyszne ! w takiej wersji jeszcze nie robiłam

        OdpowiedzUsuń