Potrzebne składniki:
- 100 g mąki jaglanej
- 200 g mąki ryżowej
- 2 jajka
- 0,5 szklanki mleka
- 1,5 łyżeczki ksylitolu
- 1 banan
Banana miksujemy, dodajemy resztę składników i miksujemy na gładką masę. Pieczemy w gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami:)
Wieczność gofrów nie jadłam, Twoje wyglądają zachwycająco :)
OdpowiedzUsuńKocham gofry, dziękuję za zdrową inspirację ;)
OdpowiedzUsuńzabieram się za robienie gofrów, takiego smaka mi narobiłaś :)
OdpowiedzUsuńzjadłabym takiego gofra, oj zjadłabym!
OdpowiedzUsuńWszyscy ostatnio się zajadają tymi goframi, a ja w akademiku nie mam gofrownicy i mogę tylko popatrzeć :(
OdpowiedzUsuńJa też nabrałam ochoty i dlatego pożyczyłam :)
UsuńTo ja się ustawiam w kolejce po twojego goferka.
OdpowiedzUsuńidealnie Ci wyszly :) !
OdpowiedzUsuńMasz fajny wzór gofrów :) Nasza gofrownica robi serduszka takie trochę bardziej cienkie :)
OdpowiedzUsuńZ bananem są mega :D
przepyszne te gofry!
OdpowiedzUsuńZrobię sobie dzisiaj podobne naleśniki (nie mam niestety gofrownicy...)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł. Na pewno do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńZ zazdrością oglądam zdjęcia takich pysznych gofrów u innych blogerek, bo moja gofrownica je zepsuta:/
OdpowiedzUsuńGofry jaglano-ryżowe musiały smakować wybornie;)
gofry chyba nie są w stanie mi się "przejeść" :D cudne !
OdpowiedzUsuńApetyczne. Wszyscy ostatnio jedzą gofry, a mi cieknie ślinka. :<
OdpowiedzUsuńooo.. ciekawa baza do stworzenia gofrów, no, no no :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, wyglądają bardzo kusząco...
OdpowiedzUsuńAleż bym zjadła teraz na śniadanko :) tylko gofrownicy nie mam.... myślę o takiej formie do pieczenia gpfrów w piekarniku, podobno wychodzą nieźle.
OdpowiedzUsuńTymczasem popatrzę na Twoje przelykając ślinkę ;))
Bardzo fajne gofry i bardzo kusząco wyglądają :)
OdpowiedzUsuńMniam jakie cudowne gofry. Świetny pomysł na składniki.
OdpowiedzUsuńWow, takie gofry są świetną alternatywą w stosunku do gofrów ze zwykłej, białej mąki. Poza tym - mąka ryżowa - szczerze powiedziawszy nigdy o niej nie słyszałam :)
OdpowiedzUsuńhttp://crafty-zone.blogspot.com/
Główna jej zaleta jest to że jeż bezglutenowa i bardzo lekka. Można ją otrzymać z białego lub ciemnego ryżu - polecam :)
Usuńsuper, zdrowyszy odpowiednik, a smak pewnie równie pyszny :)
OdpowiedzUsuńPyszne gofry, nie robiłam na tych mąkach, ale ogólnie je lubię :)
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie, a obydwie mąki często używam do gofrów, lecz u mnie zawsze dominuje owsiana :P
OdpowiedzUsuńDzisiaj myślałam o owsianej mące.
Usuń. Poszukam u Ciebie inspiracji :)
pyszne takie gofry na śniadanie:)
OdpowiedzUsuńSą cudownie wypieczone! Takie wręcz wymarzone i aż chce się robić samemu, ale niestety - brak gofrownicy :(
OdpowiedzUsuńpyszne ! w takiej wersji jeszcze nie robiłam
OdpowiedzUsuń