Potrzebne składniki:
- 1 szklanka pestek słonecznika
- 1/2 szklanki pestek dyni
- 1/3 szklanki lnu złocistego
- 3/4 szklanki orzechów (dowolnie akie lubisz)
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- 1,1/2 szklanki przegotowanej wody
- 1 1/2 łyżeczki soli (ja używam himalajskiej – bo zdrowsza)
- 4 łyżeczki Colon C (można kupić w aptece) lub zmielone siemię lniane
- 2 łyżeczki oleju kokosowego
Przygotowanie:
Podgrzewamy wodę (aby była lekko ciepła) i dodajemy sól i tłuszcz, następnie pozostawiamy do "nasiąkniecia" na 1-2 godziny. Następnie przekładamy do foremki posmarowanej wcześniej olejem kokosowym i mocno dociskamy, górę możemy osypać ulubionymi ziarnami.
Pieczemy w temp. 200 stopni (z termoobiegiem 175) przez ok. 50
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz