Składniki:
- 1 kalafior
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka papryki ostrej
- 1 łyżeczka curry
- 1 l wywaru warzywnego
- 1 mleczko kokosowe
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Kalafior dokładnie myjemy kroimy w różyczki i kładziemy na blaszkę. Pędzelkiem smarujemy go oliwą i oprószamy przyprawami. Zapiekamy w 180 st przez 15-20 min. Zapieczony kalafior dodajemy do wywaru warzywnego, doprawiamy pieprzem i solą. Jak zupa się zagotuje dodajemy mleczko kokosowe i gotowe :)
fajny przepis takiej zupy jeszcze nie jadłam ;-)
OdpowiedzUsuńSzczególnie mleczko kokosowe musi fajnego smaku nadać :)
OdpowiedzUsuńTo smaczna zupka musi być jak się zapiecze taki kalafiorek ;)
OdpowiedzUsuńZupa kalafiorowa z mleczkiem kokosowym? Jak dla mnie brzmi fenomenalnie :D
OdpowiedzUsuńhttp://crafty-zone.blogspot.com/
Zupka świetna! Super to wymyśliłaś :)))
OdpowiedzUsuńI znów ciekawy pomysł kulinarny:)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie. I u mnie kalafior, ale w klasycznym wydaniu. ;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam kalafiorową, a z zapiekanego musiała być pycha ;)
OdpowiedzUsuńNiezła :-).
OdpowiedzUsuńKalafior jak dla mnie w każdej postaci jest przepyszny, Twoja zupa zapisana, do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy i aromatyczny przepis :) Mmmm.. :)
OdpowiedzUsuńPyszna zupa, lubię takie :)
OdpowiedzUsuńKalafiora uwielbiam, więc biorę bez pytania :D
OdpowiedzUsuńfajnie wygląda:) z zapiekanym jeszcze nie jadłam:D
OdpowiedzUsuńAż poczułam ten błogi aromat... :)
OdpowiedzUsuńWspaniała! Jeszcze nie jadłam zupy z zapiekanym kalafiorem, więc jestem zachwycona!
OdpowiedzUsuńUświadomiłam sobie właśnie, że dawno nie gotowałam żadnej zupy.
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kalafior, ale muszę przyznać, że takiej wersji zupki jeszcze nie jadłam :) A wygląda naprawdę pysznie! :)
OdpowiedzUsuń