Potrzebne składniki:
- pęczek botwinki
- 1 l wywaru warzywnego
- puszka mleczka kokosowego
- szczypiorek do udekorowania
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- garść żółtej fasolki
- puszka fasolki czerwonej
Przygotowanie:
Do bulionu warzywnego dodajemy pokrojoną w kostkę botwinkę wraz z młodymi buraczkami. W osobnym garnku gotujemy fasolkę, którą dodajemy po ugotowani do zupy wraz z czerwoną fasolką. Jak się zupa zagotuje dodajemy mleczko kokosowe, pieprz, sól i paprykę ostrą. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Fajne połączenie z mleczkiem :)
OdpowiedzUsuńJuż dawno obiecałyśmy sobie, że spróbujemy tego połączenia :)
OdpowiedzUsuńZ kokosowym to musi smakować! Pysznie :)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie, kolor jest fajny. ^^
OdpowiedzUsuńŚwietna zupa. Zaciekawiłaś mnie powiem Ci szczerze, bo to musi być bardzo fajny smak. Będę musiała taką zrobić, tylko ostatnio botwinki nigdzie nie mogę znaleźć :/
OdpowiedzUsuńOooooooooooooo ciekawy dodatek - :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńhttp://sniadanielejdis.blogspot.com/
Wygląda nieźle :-).
OdpowiedzUsuńCzy kiedyś pokocham botwinkę? Może ta zupa da jej kolejną szansę? Wygląda mega zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńHej, Twój blog został przeze mnie nominowany do Liebster Blog Award. Jeśli chcesz dołączyć do zabawy zapraszam na mojego bloga - Bibimini smakuje po więcej informacji :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowity pomysł. Mimo że nie jestem wielkim fanem botwinki, to taką wersję z pewnością bym skosztował :)
OdpowiedzUsuńAż jestem ciekawa smaku takiej botwiny z tym mleczkiem :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na użycie mleczka kokosoweg :)
OdpowiedzUsuńUWIELBIAM <3 Sama robię co roku, bo połączenie buraka i kokosa jest przepyszne!
OdpowiedzUsuń