Potrzebne składniki:
- 0,5 pęczka białych szparagów
- 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 łyżka oleju kokosowego
- szpinak w liściach
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki mleczka kokosowego
- 1/3 startej gałki muszkatołowej
- 3 łyżki soku z cytryny
- 5 pomidorków koktajlowych
- dowolny makaron
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Dokładnie umyty szpinak wrzucamy na patelnię, dodajemy starte 2 ząbki czosnku, gałkę muszkatołową, pieprz i sól i mieszamy. Po ok. 5 minutach dodajemy sok z cytryny, mleczko kokosowe i dusimy przez ok. 5 min.
Makaron gotujemy al dente, mieszamy ze szpinakiem, szparagami i pomidorkami.
Pysznie wygląda danie :)
OdpowiedzUsuń